Anonim
LIFE BURLITS / HELP PEOPLE / 200-400 PEOPLE / Odessa March 19
Bidetsio: LIFE BURLITS / HELP PEOPLE / 200-400 PEOPLE / Odessa March 19

Alai

Hyvon Ngetich-ek zentzu berria eman dio lasterketa bat bukatzeari helmugan zehar arakatu behar baduzu ere. 29 urteko korrikalari kenyarrak literalki helmuga gurutzatu zuen esku eta belaunetan bere gorputzak 2015eko Austin Maratoiko 26. kilometroan eman zuen azken asteburuan. (Korrikalari baten amesgaizto txarrena! Begiratu Top 10 Fears Marathoners Experience).

Ngetich lasterketaren zatirik handiena gidatzen ari zen eta emakumezkoen kategoria irabaziko zuela iragarri zuen, baina bi milia hamarren geratzen zitzaizkionean, kulunkatzen hasi zen, mailakatzen eta azkenean erori zen. Lurrean altxatu ezinik egotea, itxuraz, ez zen porrotaren erakusle Ngetichentzat. Azken 400 metroak arakatu zituen, belaunak eta ukondoak odoleztatuta, baina lasterketa amaitu zuen. Eta hirugarren postuan sailkatu zen, Hannah Steffan bigarren sailkatuarengandik hiru segundora bakarrik iritsi zen.

Helmuga zeharkatu bezain laster, Ngetich berehala eraman zuten mediku karpa batera, eta langileek jakinarazi zuten odoleko azukre izugarri baxua zuela. (Saihestu patu bera energia geletarako 12 alternatiba zaporetsu hornituta.)

Uste dugu bere gorputza eta burua 26,2 mila korrika egiteko konbentzitu dezakeen edonork ikusgarria dela, beraz, Ngetichek lasterketa amaitzeko erabakia goraipatzekoa dela ere. Baina benetan erabaki osasuntsuena izan al zen?

"Ez, ez da batere erabaki adimenduna izan", dio Running Doc Lewis Maharam, M.D., Kirol Medikuntzako Amerikako Unibertsitateko bozeramailea eta mundu osoko maratoi askotan iraganeko mediku zuzendaria. "Mediku taldeak ez zekien zer gertatzen zitzaion erori zenean. Bero kolpea, odoleko azukre baxua, hiponatremia, deshidratazio larria, bihotzeko arazo bat izan zitekeen, horietako batzuk hil zaitezke". Izan ere, jasaten ari zenak (odoleko azukre baxua) garuneko kalte iraunkorrak eta baita koma ere sor ditzake.

Ngetichek esan zuen ez zituela gogoratzen lasterketako azken bi kilometroak, eta horrek esan nahi zuen ez zuela gaitasun mentala mediku asistentziari uko egiteko - mediku taldeak jakin beharko lukeen zerbait eta salto egin zuen ea zen ala ez jakiteko. lasterketa amaitzeko egoera batean, Maharamek dioenez. (Maratoi bat egiteari buruzko ustekabeko 10 egia)

"Korrika egitean, aurrera jarraitu behar duzu", esan du Ngetichek lasterketa ondorengo elkarrizketan. Lasterketa amaitzeko ideia hau, edozein dela ere Austin Conmath maratoiko zuzendari John Conleyk eta mundu osoko korrikalariek goraipatu dutena. Eta Maharamek mentalitate hori aitortu eta sinpatizatzen duen bitartean, ohartarazi du "edozein dela ere" marra zure osasunerako arriskuan jarri beharko litzatekeela.

Berrikuspena

Iragarkia

Ziurtatu Itxura

Hezegailuak eta osasuna

Etxeko hezegailu batek zure etxeko hezeta una (hezeta una) handitu dezake. Horrek udurreko eta eztarriko arna bideak narritatu eta inflama ditzakeen aire lehorra de agerrarazten laguntzen du.Etxean he...
Haur Hezkuntzako proba edo prozedura prestatzea

Proba edo prozedura bat behar bezala pre tatzeak zure haurraren ant ietatea murrizten du, lankidetza u tatzen du eta aurre egiten trebeta unak garatzen laguntzen dio haurrari. Umeak azterketa medikoet...